Open tuin

De tuin van Kasteel Lunenburg wordt ieder jaar één weekend opengesteld voor het publiek.

Dit jaar zal de tuin te bezichtigen zijn op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni van 10 tot 17 uur, entrée 4 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

Wandelroutes

Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en naar het natuurgebied. Als u de pijlen volgt zult u niets van al het moois missen.

Terras

Na gewandeld te hebben kunt u op het terras onder de oude plataan heerlijk uitrusten en genieten van een kop koffie, thee of fris met wat lekkers er bij. Bea van Leeuwen van de Kaasdelicatessen winkel in Doorn, zal met haar gezellige Cirtoënbus bij het terras staan met allerlei heerlijke hapjes. Haar paprikasoep is onovertroffen! De klanken van Franse chansons maken de sfeer compleet.

Planten te koop

Tijdens het Open Tuin weekend zijn planten te koop die door de hoveniers zelf gekweekt worden in de kas. Ze kweken veel verschillende soorten zoals kalimeris incisa (zomeraster), alchemilla mollis (vrouwenmantel), sedum spectabile herbstfreude (vetkruid), hydrangea quercifolia (eikenblad hortensia)

Kunst expositie en verkoop

In het Koetshuis is een verkoopexpositie van kunstwerken. De kunstenaars die in 2018 zullen exposeren zijn Rini Klaver, Hans Blank en Patrick van der Linde. Een deel van de opbrengst van de kunstverkopen gaat naar het goede doel.

Rini Klaver exposeert haar bronzen beelden. Ze is al meer dan dertig jaar op zoek naar de oervorm. Ze speelt in haar werk met lijnen, die soms een einde hebben maar in andere werken doorlopen. Haar beelden kunnen abstract en figuratief zijn. Ze zoekt naar samenhang in verdeeldheid.

Hans Blank heeft zijn beeldhouwerk al over de hele wereld geëxposeerd. Hij werd opgeleid aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, onder anderen door Paul Grégoire, Piet Esser en Cor Hund. Hij is als beeldend kunstenaar werkzaam in de Noord-Hollandse plaats Den Oever en in het zuidwesten van Ierland. In zijn eerste werken waren verhalen uit Griekse mythologie te herkennen. Vervolgens richtte hij zich op dierfiguren en later werden de zee en schepen terugkerende elementen in zijn werk. www.hansblank.nl

Patrick van der Linde is opgeleid als illustrator aan het grafisch lyceum in Amsterdam. Hij schildert met veel aandacht voor detail waardoor zijn schilderijen jaren later nog geheimen kunnen prijsgeven. Patrick heeft vele jaren rond de wereld gereisd en indrukken hiervan zijn in zijn werk terug te vinden. Zijn schilderijen zijn te beschrijven als magisch realistisch of surrealistisch. Hij voelt zich ook thuis bij het realisme. Hij zal tijdens de Open Tuin dagen niet alleen met zijn schilderwerk exposeren, maar ook op verzoek een karikatuur tekenen. Patrickvanderlinde.jouwweb.nl

Bijen

Imker Ton Nahuijsen heeft zijn bijenstal op het landgoed van Kasteel Lunenburg. Hij zal u graag vertellen over het wonderlijke leven van de bijen. Wat heeft Ton een passie voor zijn hobby en wat weet hij veel. Ton verkoopt jaarlijks potten honing van zijn Lunenburgse bijen.

Goed doel - Het Droomhuis

Het entreegeld dat betaald is door de bezoekers, en de opbrengst van de verkoop van de honing, planten, catering en (een deel van de) kunst, komen volledig ten goede aan een goed doel dat ieder jaar zorgvuldig gekozen wordt. In 2018 zal de opbrengst ten goede komen aan Stichting Droomhuis in Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.stichtingdroomhuis.nl.

Alle gemaakte kosten van dit Open Tuin weekend worden door de eigenaren van Kasteel Lunenburg betaald.

De totale opbrengst van het Open Tuin weekend in 2018 bedroeg € 7.062,45 en was voor het Stichting Droomhuis in Wijk bij Duurstede.

Komt u met de auto? U kunt de P borden langs de Langbroekerdijk volgen.

Honden zijn van harte welkom, maar aangelijnd.

Op zondag betalen de leden van de Nederlandse Tuinenstichting geen entrée op vertoon van het lidmaatschapspasje.

Bekijk de video op de website van RTV Utrecht.

Met veel dank aan Drukkerij Den Hoed uit Wijk bij Duurstede, www.drukkerijdenhoed.nl